سطوح دیوار یکی از مهمترین عناصر پیش زمینه برای تعیین و تزئین دکوراسیون داخلی یک فضا محسوب میشوند. اگرچه از گذشته به حال متریالهای دیوارپوشها و یا دیوارکوبها متغیر بوده است اما هم اکنون میتوان شاهد ورود بسیاری از متریالهای جدید به عرصه دکوراسیون و تاثیر بسزای آنها بر روی اصلیترین اجزای یک فضا بود. ما در این مقاله قصد داریم تا به تعریف دیوارپوش پرداخته و تمامی مسائل حول انتخاب یک دیوارپوش مناسب را بررسی نمائیم.
تعریف دیوارپوش (دیوارکوب)
دیوارپوش یا دیوارکوب نوعی پوشش اجرا شده بر روی دیوار میباشد. امروزه از دیوارکوب در بسیاری از مجتمعهای مسکونی و اداری استفاده میگردد. از آنجا که با توجه به مصارف بالای دیوارپوشها و یا دیوارکوبها انواع زیادی از آنها در بازار تولید میشود، لازم است که پیش از هرگونه اقدام به خرید، این پوششهای دیواری را بشناسیم و بدانیم که هر کدام از دیوارپوشها و یا دیوارکوبها متناسب با محیط مدنظر دارای کیفیت خاص و همچنین کاربرد ویژهای میباشد.
راهنمای استفاده از دیوارپوش
نخستین المان حائز اهمیت در انتخاب دیوارپوش و یا دیوارکوب میزان شلوغی و یا رفت و آمد افراد در ناحیه مدنظر است.
دیوارپوشهای طبیعی نظیر چوب از بهترین دیوارپوشها برای مناطق کم رفت و آمد به شمار میروند. این نوع از دیوارپوشها نسبت به دیوارپوشهای پی وی سی (وینیل) از ظرافت و دوام بالایی برخوردار بوده و تنوع آن در بازار بسیار زیاد است.
دیوارپوش پی وی سی یکی از پوششهای مناسب برای اماکن بسیار شلوغ میباشد. این دیوارپوشها به دلیل سهولت در نظافت و همچنین ماندگاری بالا میتوانند در اماکن عمومی نظیر بیمارستانها، مدارس، باشگاهها و… مورد استفاده قرار گیرند.
اگرچه بسیاری معتقد هستند که دیوارپوشها برای مجتمعهای اداری و تجاری مناسبت بیشتری دارند اما با تولید و عرضه گسترده دیوارپوشها و تنوع بیاندازه آنها در طرح و رنگ نمیتوان این موضوع را تایید کرد. چه بسا استفاده از یک دیوارپوش و یا دیوارکوب متناسب با دکوراسیون داخلی خانه رنگی دوباره به فضا میبخشد و زیبایی چشمگیری برای فضای مدنظر شما ایجاد می کند.
طبقهبندی دیوارپوشها
دیوارپوشهای امروزی برای استفاده در اماکن عمومی و خصوصی نظیر هتلها، بیمارستانها، مغازهها، کافهها، رستورانها، ادارهها، شرکتها و همچنین خانههای مسکونی تولید و عرضه میشود. از این رو، انواع زیادی از دیوارکوبها موجود و قابل دسترس هستند که به فراخور محیط مدنظر خریداری و نصب میشوند. اگر بخواهیم به اختصار محبوبترین دیوارپوشها را معرفی نمائیم باید به رنگ، کاغذ دیواری، دیوارکوب پارچهای، دیوارکوب پی وی سی (وینیل)، دیوارکوب سه بعدی، دیوارکوب چرمی، دیوارکوب چوبی یا ام دی اف، دیوارکوب سنگی، تایل بتنی و کاشی و سرامیک اشاره نمائیم.
اگرچه رنگ و کاغذ دیواری یکی از متداولترین انواع دیوارپوشها به شمار میروند اما ما قصد داریم در ادامه به دیوارپوشهای پی وی سی و ام دی اف بپردازیم. زیرا این دیوارپوشها برخلاف استفاده کمترشان دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشند که درخور فضاهای شما هستند.
معرفی دیوارپوش پی وی سی (دیوارپوش ضد آب) تایل
در حقیقت میتوان گفت دیوارپوش پی وی سی یکی از کاربردیترین دیوارپوشهای موجود در میان انواع دیوارپوشها به شمار میرود. دیوارپوش های پی وی سی معمولا به صورت تایل تولید گردیده و در کنار هم قفل شده و پوششی را روی دیوار ایجاد می کنند. از این دیوارپوش با عناوین دیوارپوش وینیل و یا پلاستیکی نیز یاد میکنند. دیوارپوش پی وی سی درست همانند کفپوشهای پی وی سی دارای تنوع بینظیری در طرح و رنگ میباشند که این موضوع باعث میگردد تا این نوع پوشش درخور اماکن متعددی باشد.
امروزه دیگر دیوارپوش پی وی سی به دلیل تنوع در رنگ و طرح تنها به استفاده در فضاهای عمومی نظیر بیمارستانها، مغازهها، کافهها و رستورانها، مراکز تجاری و مدارس محدود نمی باشد. دیوارپوش راهرو و دیوارپوش راه پله عموما از جنس پی وی سی می باشند. از این دیوارکوب پلاستیکی در بسیاری از فضاهای یک خانه آپارتمانی نیز استفاده میشود.
معرفی تایل سقفی پی وی سی
تایل سقفی پی وی سی یکی از محصولات دکوراتیو نوین محسوب گردیده که به دلیل پوشش زیبا و سبک وزن بودن و همچنین مقاومت و دوام بسیار بالا بر روی سقف اجرا میگردد.
نصب تایل سقفی پی وی سی ملزوم به دانستن برخی نکات و رعایت قوانین اجرا میباشد. نصب و اجرای تایل سقفی پی وی سی به گونهای است که سقف مدنظر باید به شبکههای پروفیل آلومینیوم مجهز گردیده تا به زیرسازی قابل توجه برسد. پس از آن تایل سقفی پی وی سی بر روی این شبکهها نصب و اجرا میگردد.
تایل سقفی یک نوع پوشش کاملا مناسب برای به کار بردن و اجرا روی سقفهای قدیمی است. این نوع از دیوارپوش پی وی سی علاوه بر دارا بودن وزن سبک، مقاوم و ماندگار بوده و سازگار با محیط زیست میباشد.
یکی از خصوصیات متریال پی وی سی ضدآب آن است که این خصوصیات حین اجرای تایل سقفی پی وی سی منجر به ایجاد مزیت شده است.
انواع دیوارپوش پی وی سی از لحاظ شبکههای داخلی
دیوارپوش پی وی سی از لحاظ شبکههای داخلی تولید شده دارای دو نوع تو خالی و تو پر میباشد.
دیوارپوش پی وی سی تو خالی به دلیل سبکی همواره مورد توجه قرار گرفته است. این نوع از دیوارپوش پی وی سی به دلیل وزن کم در فضاهای دارای ارتفاع زیاد و همچنین سقف مورد استفاده قرار میگیرد.
دیوارپوش پی وی سی تو پُر به دلیل پُرشدگی شبکههای داخلی این نوع از دیوارپوش از وزن بیشتری نسبت به دیوارپوش پی وی سی تو خالی برخوردار است. اگرچه وزن بالاتر این دیوارپوش پلاستیکی یک عیب محسوب نمیشود، زیرا دارای مقاومت بیشتری نسبت به دیوارکوب پی وی سی تو خالی در برابر عوامل خارجی است. علاوه بر این، پر شدگی این نوع از دیوارپوش باعث گردیده تا طی مدت زمان طولانی در اثر برخورد اشیاء مورد نقص و یا خرابی واقع نگردد و دارای عمر بیشتری نیز باشد.
انواع دیوارپوش پی وی سی از لحاظ طرح
دیوارپوش پی وی سی از لحاظ طرح ساختاری به دو نوع روکشدار و چاپی تقسیم میشوند.
اگر به دنبال یک دیوارپوش پی وی سی ماندگار هستید، بهتر است دیوارپوش پی وی سی روکشدار را انتخاب کنید.
دیوارپوش پی وی سی روکشدار به دلیل دارا بودن یک روکش اضافی از مقاومت و کیفیت بالاتری نسبت به دیوارپوش پی وی سی چاپی برخوردار است.
باید توجه داشته باشید اگر قصد دارید از دیوارپوش پی وی سی دارای طرح چاپی بهرهبرداری نمائید امکان دارد پس از مدتی طولانی طرح دیوارپوش شما کمرنگ شود و جلوه سابق را نداشته باشد. بنابراین، بهتر است از دیوارپوش پی وی سی چاپی در اماکن کم تردد و خلوتتر که کمتر در معرض کثیف شدگی قرار میگیرد، استفاده نمود.
مزایای کلی دیوارپوش پی وی سی
یکی از ویژگیهای مهم دیوارپوش پی وی سی خاصیت ضدآب بودن آن به شمار میرود. از این رو، از این دیوارپوش میتوان در فضاهای در معرض آب نظیر آشپزخانه و حمام استفاده نمود. میتوان دیوارپوش پی وی سی را در هر فضا به راحتی نظافت کرد و آن را با تماس مستقیم آب شست و شو داد.
از دیگر خواص دیوار پوش پی وی سی دوام و ماندگاری بسیار بالای این نوع متریال است که باعث می شود تا از دیوارپوش پی وی سی برای اماکن پرتردد استفاده میشود.
اگرچه دیوارپوش پی وی سی دارای قیمت بالاتری نسبت به رنگ و کاغذ دیواری دارد اما دوام و ماندگاری بالای آن میتواند برچسب مقرون به صرفگی را به این نوع دیوارپوش اختصاص دهد.
پی وی سی یکی از متریالهای کاربردی در زمینه تولید کفپوش و دیوارپوش میباشد که خواص آن مستقیما بر روی کفپوش و دیوارپوش تولیدی پیاده میشود. پی وی سی به دلیل دارا بودن خاصیت عایقزایی در برابر هرگونه صدا مقاوم بوده و عایق محسوب میگردد.
اگر به نظافت سطوح دیوار خود اهمیت میدهید، میتوانید به راحتی هرچه تمام از دیوارپوش پی وی سی بهره ببرید. زیرا که علاوه بر نظافت آسان آن، این نوع دیوارپوش در برابر عوامل خارجی باکتریزا، قارچها و حشرات موذی مقاوم میباشد.
یکی از مسائل مهم در حوزه انتخاب دیوارپوش پی وی سی که همواره مورد توجه خریداران میباشد، نصب آسان این نوع دیوارپوش بر روی کلیه سطوح است.
معرفی دیوارپوش ام دی اف تایل
دیوارپوش و یا دیوارکوب ام دی اف جزء زیباترین و مدرنترین دیوارکوبهای نوین به شمار میرود. دیوارکوب ام دی اف به دلیل زیبایی ظاهری همواره در رقابتی بیپایان با دیوارپوش پی وی سی بوده است. اگرچه این نوع دیوارکوب دارای مزیتهای ظاهری و اجرایی است اما نمیتوان در مقایسه با دیوارکوب PVC از معایب آن نیز صرف نظر کرد.
در واقع دیوارپوش ام دی اف جزء پوششهای دکوراتیو و تزئینی محسوب گردیده که به جای پوششهای دیواری چوبی، مرمرین و… به کار میرود و نمای زیبایی را به فضاهای کاربردی میبخشد.
همانطور که میدانید تایل به قطعات مربع و یا مستطیل شکل نظیر کاشی و یا سرامیک گفته میشود. دیوارپوش ام دی اف تایل یکی از انواع دیوارپوشهای ام دی اف بوده که دارای اشکال هندسی مشخص و معین نیز هست. یکی از کاربردهای دیوارپوش ام دی اف تایل پوشانیدن سطوح و همچنین سقف میباشد.
از مزایای اصلی دیوارپوش ام دی اف تایل میتوان به پوشانیدن سطوح عیبدار و همچنین عایقبندی آنها اشاره نمود که این موارد صرفا جدا از مسئله زیباسازی فضا هستند.
مزایا و معایب دیوارپوش ام دی اف
دیوارپوش ام دی اف از جلوهای چشمگیر و مقاومت بسیار بالا برخوردار میباشد. از این رو، در بسیاری از اماکن عمومی و همچنین منازل مسکونی نصب میگردد. اما آنچه که دیوارپوش ام دی اف را با دیوارپوش پی وی سی در کنار یکدیگر قرار داده و این دو را در جایگاه قیاس با هم مقایسه مینماید، قابلیت نظافت این دو نوع دیوارپوش میباشد.
دیوارپوش ام دی اف یکی از دیوارپوشهای مقاومی است که دارای خاصیت تمیزشوندگی آسان است ولی از قابلیت شستوشو بهره نمیبرد.
دیوارپوش پی وی سی به دلیل دارا بودن قابلیت شستوشو قادر است در تمام فضاهای در معرض نم و رطوبت و همچنین آب تعبیه و نصب گردد، اما مصرف کنندگان دیوارپوش ام دی اف باید به یک نظافت ساده به وسیله دستمال نمدار اکتفا کنند.
موارد استفاده از دیوارپوش ام دی اف
دیوارپوش ام دی اف به دلیل دارا نبودن قابلیت شستوشو بهتر است در فضاهایی استفاده گردد که در معرض نم و رطوبت و آب خوردگی نمیباشند. به طور مثال، اگر در نظر دارید برای فضاهایی نظیر آشپزخانه و حمام از یک دیوارپوش ضدآب استفاده نمائید بهتر است از دیوارپوش پی وی سی بهره مند شوید. اما اگر بیشتر از آنکه مکان نصب دیوارپوش برای شما اهمیت داشته باشد، تجلی زیبایی آن در دکوراسیون داخلی فضای مدنظر شما حائز اهمیت است، میتوانید از دیوارپوش ام دی اف استفاده کنید. دیوار کوب منازل عموما از جنس ام دی اف هستند که زیبایی بخش اماکن خاصی از منزل شما هستند. به عنوان مثل دیوارپوش راهرو، دیوارپوش راه پله و دیگر فضاها در منزل شما بخشی از کاربری این نوع از دیوارکوب هستند.
بسیار عالی از مطالب تون
جالب بود ! سپاس از اطلاعات تان !