پارکت کف
پارکت کف چیست؟
پارکت، کفپوشی است که شامل یک صفحه نازک از جنس چوب است که در فضای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. پارکتها قابل استفاده در فضای بیرونی و مکانهایی که به طور مداوم در معرض آب و نور نیستند. انتخاب پارکت کف یک انتخاب همه کاره، بادوام و با نیاز به نگهداری کم برای خانه شما است.
پارکت به دلیل طرفداران بسیاری که به خود جذب کرده است، برندهای گوناگونی در تولید آن فعالیت میکنند و همه ساله انواع مختلفی از آن با طرحها و رنگهای گوناگون و بسیار زیبا وارد بازار میشود.
انواع پارکت کف
پارکت شامل پارکت چوبی، پارکت لمینت، پارکت PVC و پلاستیکی هستند. اما در میان آنها تنها پارکت چوبی، پارکت لمینت مناسب استفاده برای پارکت کف هستند. در ادامه به بررسی ویژگیهای این سه پارکت میپردازیم.
-
پارکت لمینت
کلمه Lamination کلمهای انگلیسی است که به معنای ساختن یک ماده با استفاده از لایههای زیاد است. لمینت در اصل پارکتی است که در اثر فشرده شدن لایههای مختلف چوب در کارخانه به وجود خواهد آمد. در ساخت این نوع پارکت از قویترین و با استحکامترین نوع چوبها استفاده خواهد شد، به همین دلیل این پارکت تولید شده دوام، ماندگاری و استحکام بالاتری نسبت به سایر پارکتها خواهند داشت.
ویژگیهای پارکت لمینت
نصب و راه اندازی کفپوش لمینت ساده و سریع است.
پارکت لمینت، ترکیبی از لایههای الیاف چوب با چگالی بالا است که با یک لایه تزئینی به شکل چوب یا سنگ به پایان رسیده است. با استفاده از پارکت لمینت میتوانید کف منزل خود را جلوهای بسیار زیبا به شکلهای چوب یا سنگ ببخشید.
اگر به دنبال کفپوش لمینت حمام و دستشویی هستید، باید توجه کنید که کفپوش لمینت به هیچ عنوان انتخاب مناسبی برای مناطق که به طور مداوم در معرض آب هستند، نیست. پارکت لمینت در برابر پارکت چوبی، مقاومت بیشتری در برابر آب و رطوبت دارد.
شما میتوانید با استفاده از کفپوش لمینت جلوهای چوبی به منزل ببخشید. همچنین میتوانید با استفاده از کفپوش چند لایه لمینت در هر اتاق در خانه خود تغییری شگرف ایجاد کنید.
معایب و مزایای پارکت لمینت
مزایا
- سادگی نصب
- دوام بالا
- افزودن زیبایی چند برابر منزل
- ضد خراش
- ضد لک
- مقاوم در برابر خراشیدگی
- مقاوم در برابر رطوبت
- ضد آلرژی
- مقرون به صرفه بودن
- گارانتی
- سازگاری با محیط زیست
معایب
- پارکت لمینت قابل نصب در محیط مرطوب و محیط آزاد نیست.
- لمینت مقاوم در برابر رطوبت است؛ اما در برابر آب مقاوم نیست. به همین دلیل مناسب استفاده در حمام و دستشویی نیست.
-
پارکت چوبی
از محبوبترین و پرطرفدارترین نوع پارکتها، میتوان پارکت چوبی را نام برد. پارکت چوبی از چوب درختان افرا، بلوط، راش، گردو و… تهیه میشوند که در گذر زمان از مد نخواهند افتاد و زیبایی خود را حفظ خواهند کرد.
تمیز کردن پارکتهای لمینت آسانتر و نگهداری آنها سادهتر است؛ اما در پارکت چوبی باید با استفاده از اصول خاصی آنها را تمیز نمایید. با این وجود پارکتهای چوبی طول عمر بسیار بیشتری نسبت به پارکتهای لمینت دارند.
معایب و مزایای پارکت چوبی
مزایا
- سازگاری با محیط زیست
- امکان برداشتن و نصب مجدد آن وجود دارد
- عایق حرارتی
- عایق صدا
- دارا بودن امکان ترمیم در صورت ایجاد مشکل در آن
معایب
- دارا بودن حساسیت نسبت به نور
- حساس بودن در برابر نفوذ آب
- نیاز به مراقبت و تمیزی مداوم
بیشتر بخوانیم : پارکت سفید
پارکت کف پذیرایی
همانطور که میدانید انتخاب پارکت کف پذیرایی منزل تاثیر زیادی بر زیبایی سالن پذیرایی خواهد داشت.
برای انتخاب کفپوش کف پذیرایی باید کفپوشی را انتخاب نمایید که متناسب با رنگ مبلمان، دیوار و میزان نور ورودی به منزل باشد.
انتخاب رنگهای روشن برای کفپوش پذیرایی، بیشتر مناسب پذیراییهایی با سقف کوتاه و دیوارهایی به رنگ تیره هستند.
اگر دوست دارید منزل شما بزرگتر جلوه دهد، بهتر است رنگ کفپوشها را تیره انتخاب کنید و برای داشتن تناسب، رنگ سقف و دیوارها را روشن نمایید.
مدل پارکت کف
روشهای گوناگونی برای چیدمان پارکت کف وجود دارد؛ اما متداولترین آن روش چیدن خط مستقیم است. از جمله روشهای دیگر پرکاربرد و پرطرفدار چیدمان پارکت میتوان به روش خط مستقیم، روش خط مورب، روش جناغی، روش هفت هشت، روش حصیری، روش آجری و روش چیدمان پارکت در ابعاد گوناگون اشاره کرد.
قیمت پارکت کف
قیمت پارکتها بستگی به ضخامت، مقاومت، رنگ و برند تولید شده توسط آن دارد. امروزه برندهای بسیار زیادی در تولید پارکت کف فعالیت میکنند، که همواره با یکدیگر در حال رقابت هستند.
یکی از این برندهای موفق و پرطرفدار در ساخت و فروش پارکت کف، برند کرونوتکس است. پارکتهای تولید شده این برند ساخت کشور آلمان هستند و به دلیل کیفیت بسیار بالا و کلاس سایش AC4/AC5 واقعی طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. اما پارکتهای تولید شده توسط این برند از قیمتهای بسیار بالایی برخوردار است. همچنین این برند توانسته است در بسیاری از کشورها، با دیگر رقبای خود رقابت نماید.
برند دیگری که در فروش و ساخت کفپوش لمینت موفق بوده است، برند Vario است. این برند تولید کشور ترکیه است و به دلیل قیمت مناسب و کیفیت و کلاس سایش متوسط از طرفداران زیادی برخوردار است.
برندهای نام برده شده، برندهای خارجی هستند که در تولید پارکت فعالیت دارند. این برندها در تولید پارکتهای خود از تکنولوژیهای روز اروپا استفاده میکنند که باعث تولید پارکت با بالاترین کیفیت خواهد شد. به همین دلیل قیمت بیشتری نسبت به پارکتهای تولید شده در داخل کشور دارند. اگر به دنبال قیمت مناسبتری هستید بهتر است سری به پارکتهای تولید شده در داخل کشور بزنید.
بیشتر بخوانیم : پارکت طوسی
طریقه نصب پارکت کف
نصب پارکت چوبی
اولین مرحله برای نصب کفپوش چوبی، زیرسازی سطح است. در این مرحله باید سطح کار را کاملاً صاف و یکدست کرد و آن را تمیز و عاری از هرگونه گرد و خاک و زباله نمود.
سپس سطح را با فوم سایلنت بپوشانیم و در نهایت بر روی فوم یک لایه چسب بریزیم و شروع به چیدن پارکتها بر روی سطح چسب نماییم. بعضی از پارکتها نیز هستند که برای چسباندن نیاز به میخ است.
نصب پارکت لمینت
نصب پارکت لمینت برخلاف نصب پارکتهای عادی بسیار آسان و ساده است و زمان کمی برای نصب آن نیاز است.
پیش از نصب پارکت لمینت توجه داشته باشید که پارکتها را چند ساعت در دمای آن محیط قرار دهید و تمام رطوبت و گرد و خاک محیط را بگیرید. در در صورت وجود پستی و بلندی در کف محیط، آن را برطرف نمایید، تا کف کاملا مسطح و هموار باشد.
اولین مرحله برای نصب کفپوش لمینت نصب فوم سایلنت است. فوم سایلنت یک نوع پوشش محافظ پارکت در برابر صدا و رطوبت است. فوم سایلنت را به اندازه پنج سانتی متر روی هم قرار دهید و بر روی آن نوار چسب بزنید.
سپس میتوانید پارکتها را در هم کلیک کنید. در این مرحله برخلاف پارکتهای معمولی نیازی به استفاده از چسب یا میخ نیست و افراد مبتدی و تازهکار نیز قادر به انجام آن خواهند بود.
تنها نکتهای که هنگام نصب پارکت لمینت باید توجه داشته باشید این است که هنگام نصب اولین پارکت باید آن را با فاصله یک سانتی متر از دیوار نصب نمایید و سپس دیگر پارکتها را در امتداد آن پارکت قرار دهید و یک تکه چوب در جهت آن پارکت قرار دهید و با استفاده از یک چکش پلاستیکی به کناره آن ضربه وارد کنید تا پارکتها در یکدیگر کلیک شوند. توجه داشته باشید که هنگام نصب پارکت هرگز به صورت مستقیم به وسیله چکش به پارکتها ضربه وارد نکنید و حتماً از یک قطعه چوب استفاده کنید.
در نهایت پس از نصب کامل پارکتها، قرنیزها را نصب کنید تا فضای خالی بین دیوار و لمینت را بپوشاند.
رنگهای پارکتِ کف
پارکت کف دارای انتخاب رنگ بسیار وسیعی است که گستره بسیار زیادی از رنگها را پوشش میدهد. از خاکستری تخته سنگ مخملی گرفته تا رنگهای غنی و گرم چوبی که به زیبایی از دانههای طبیعی بلوط، گردو، راش و شاه بلوط تهیه شده است.
شما میتوانید از میان پارکتهای کف مدلی مانند کفپوشهای روستایی انتخاب کنید تا به شما در یافتن یک سبک عالی برای طراحی منزل الهام دهد.
انتخاب رنگهای روشن برای پارکت کف، بیشتر مناسب مکانهایی با سقف کوتاه و دیوارهایی به رنگ تیره هستند.
اگر دوست دارید منزل شما بزرگتر جلوه دهد، بهتر است رنگ کفپوشها را تیره انتخاب کنید و برای داشتن تناسب، رنگ سقف و دیوارها را روشن نمایید.
سخن آخر
انتخاب پارکت مناسب جز اصلیترین بخش طراحی یک منزل است. زیرا یک پارکت خوب میتواند فضای منزل شما را بزرگتر و آن را پر نورانیتر نشان دهد. کفپوشها انواع گوناگونی دارند که هر کدام مناسب استفاده در مکانی خاص و دارای ماندگاری و کاربرد گوناگون هستند. بنابراین در انتخاب پارکت کف سعی کنید علاوه بر برند، بر استحکام، ماندگاری و رنگ آن توجه کنید.
سوالات متداول