دکوراسیون اداری با فرتاک

دکوراسیون اداری ایده آل

در تمام فرهنگ ها و کشورهای مختلف محل کار را می توان خانه دوم افراد شاغل دانست. محیطی که حدود یک سوم شبانه روز هر فرد در آن می گذرد. علاوه بر تاثیر مستقیمی که رنگ ها و چگونگی دکوراسیون داخلی اداری و شرکت، بر کارکنان و کارمندان دارد، دکوراسیون داخلی شرکت می تواند بیانگر نوع کاربری شرکت، میزان قابلیت ها و توانایی های آن باشد و براساس رعایت اصول روانشناسی در معماری داخلی اداری تاثیر مثبتی بر کارفرماها و مراجعین داشته باشد. توجه به دکوراسیون داخلی منزل و محیط کار چند سالی است به میزانی مورد توجه قرار گرفته است که افراد با صرف هزینه هایی از مشاوره و خدمات کارشناسان طراحی داخلی استفاده می کنند. بنابراین اگر شما نیز به دنبال یک تغییر بزرگ در کسب و کارتان هستید، با ما همراه باشید تا نکات کلیدی و در عین حال ساده در مورد یک دکوراسیون اداری ایده آل را با شما به اشتراک بگذاریم.

نکات کلیدی دکوراسیون اداری

1) نورپردازی مناسب:

یکی از مواردی که در دکوراسیون اداری بسیار مهم و تاثیرگذار است، میزان روشنایی و نحوه نورپردازی است. فرض کنید شما صاحب یک کافه دنج در یک شهر شلوغ هستید، کمی تاریک بودن فضا و یا استفاده از لامپ های رنگی می تواند ایده بسیار جذابی باشد، اما استفاده از همین نورپردازی در یک شرکت فعال و بزرگ تنها حس کسالت و خواب آلودگی به کارمندان منتقل می کند و برای مراجعین نیز چندان خوشایند نیست.

نورپردازی شرکتی

2) استفاده از رنگ های مناسب:

یکی دیگر از نکات کلیدی دکوراسیون اداری و در حالت کلی طراحی داخلی، استفاده از رنگ های متنوع و متناسب با محیط کار است. این انتخاب باید براساس اصول روانشناسی و نوع کار انتخاب شود. برای مثال رنگ قرمز رنگی است که کسی که مدتی در فضای آن قرار می گیرد، بعد از مدتی احساس خستگی و ناآرامی می کند که قطعا گزینه ایده آلی برای یک شرکت و اداره نیست. برای محیط اداری مناسب آن است که از رنگ های شاد و روشنی مانند سفید یا زرد کم رنگ استفاده کرد که هم حس مثبتی به کارمندان القا کند و هم مناسب محیط کار باشد. علاوه بر رنگ دیوارها و سقف، به رنگ مبلمان و سایر وسایل داخلی نیز توجه کنید.

3) بهینه سازی فضا:

قطعا در یک شرکت نوپا و یا حتی یک اداره دولتی اتاق های مختلف وسعت و بزرگی چندانی ندارند، بنابراین مساله مهم در دکوراسیون داخلی شرکت و دکوراسیون اداری، آن است که با وجود کم بودن فضا از روش های مختلفی برای بهینه سازی و استفاده درست و کامل از محیط کار استفاده کرد. با استفاده از مبلمان مناسب و متناسب با فضا، پارتیشن بندی، استفاده از ویترین و قفسه می توانید از حداقل فضا، حداکثر استفاده را داشته باشید.

4) استفاده از ایده های نو و مدرن:

شاید بتوان گفت دکوراسیون اداری به سبک متداول و رایج آن تا حدی خسته کننده و بی روح شده است. یکی از مواردی که برای داشتن محیط کاری متفاوت می توانید انجام دهید، استفاده از روش ها و متدهای مدرن روز دنیاست که باعث می شود شرکت شما نیز بسیار متفاوت و جذاب به چشم بیاید. استفاده از وسایل جدید غیرمتعارف زیبا شناسی، استفاده از مواد و وسایل ارگانیک و یا طراحی های چند بعدی می تواند به شما برای داشتن محیط کار جدید و جذاب کمک کند. البته مساله قابل توجه در این مورد آن است که در انتخاب وسایل و متدها افراط به خرج ندهید که باعث القا حس سردرگمی و ناامنی به کارکنان و مراجعین خواهد شد.

5) استفاده از گل ها و گیاهان زینتی:

یکی دیگر از نکات کلیدی دکوراسیون اداری که باید رعایت شود، استفاده از گل ها و گیاهان زینتی برای القا حس آرامش و زیباتر کردن محیط است. باتوجه به محیط کار خود و میزان فضایی که در اختیار دارید می توانید از گل های کوچکی مانند کاکتوس روی میز کارتان تا گل ها بزرگتری در گوشه اتاق استفاده کنید. می توانید آکواریوم های بزرگ و کوچکی نیز در سالن های بزرگتر قرار دهید.

6) تناسب دکوراسیون اداری با کاربری شرکت:

رعایت تناسب و همخوانی در محیط کار از اصول اولیه و بسیار مهم در معماری داخلی اداری می باشد. این تناسب را می توان به دو قسمت مجزا تقسیم کرد. دسته اول مربوط به تناسب چیدمان کلی و دکوراسیون اداری با کاربری شرکت و اداره می باشد. قطعا استفاده از طراحی نه چندان متناسب با شرکت، حس منفی به خصوص به کارفرمایان و مراجعان منتقل خواهد کرد. دسته دوم تناسب محیط کار بر اساس اتاق های مختلف است. برای مثال اتاق مدیریت باید حالتی رسمی تر داشته باشد، اتاق کنفرانس بزرگ تر و روشنتر باشد و یا اتاق کار کارمندان پویاتر و فعال تر به نظر بیاید.

7) استفاده از میز و صندلی های استاندارد:

یکی از مواردی که اکثر کارمندان در شرکت های دولتی و خصوصی از آن گله مند هستند، نشستن بر صندلی های غیر استانداردی است که بعد از مدت نه چندان زیادی باعث خستگی مفرط و کمر درد می شود. بنابراین یک مدیر موفق در طراحی دکوراسیون اداری شرکت و انتخاب وسایل آن از میز و صندلی های استاندارد و راحت برای کارمندان و کارفرمایان خود استفاده می کند. این مساله تاثیر بسیار زیادی بر میزان کیفیت کار افراد دارد. همچنین ابعاد و ارتفاع میزهای مورد استفاده نیز باید کاملا استاندارد و متناسب با ارتفاع صندلی انتخاب شود.

8) انتخاب فضاهایی برای استراحت:

انتخاب یک فضای آرامش بخش و زیبا برای استراحت و بازیابی انرژی از جمله مواردی است که در دکوراسیون اداری اروپایی به آن توجه جدی می شود. این فضا علاوه بر اینکه به کارمندان کمک می کند چند دقیقه به دور از فضای کاری و استرس های آن، استراحت کرده و انرژی خود را به دست آورند، باعث ایجاد فضا و محیطی صمیمی تر بین کارمندان خواهد شد. یک مدیر موفق قطعا می داند شرکتی موفق خواهد بود که تمام کارمندان آن در کنار یکدیگر و با حس دوستی و مسئولیت پذیری در قبال یکدیگر وظایف خود را انجام دهند.

9) استفاده قفسه و فایل:

یکی  دیگر از ملزوماتی که در دکوراسیون اداری باید به آن توجه شود استفاده کافی از قفسه، فایل و کمد دیواری و آسان بودن دسترسی به آن است. قطعا قرار دادن تنها چند قفسه بزرگ و کلی برای استفاده چند اتاق به بهانه کم بودن فضا انتخاب مناسبی نمی باشد. سعی کنید با توجه به محیط کار برای هر کارمند و یا هر اتاق یک قفسه و یا کمد دیواری قرار دهید تا کارمندان بتوانند وسایل کاری و غیر کاری خود را آنجا قرار دهند و در صورت نیاز به آسانی و زمان کوتاه نیز به آن ها دسترسی پیدا کنند. این مساله علاوه بر زیبایی باعث نظم بخشیدن به محیط اداری می شود.

10) توجه به نحوه سیم بندی وسایل الکترونیکی:

تصور کنید به عنوان یک کارفرما وارد یک شرکت بسیار شیک و مدرن شده اید. تمام اصول دکوراسیون اداری از رنگ ها و چیدمان مبلمان تا استفاده از گل ها و گیاهان زینتی در آن رعایت شده است. اما هنگامی که در مقابل میز مدیر و یا یک کارمند قرار می گیرد، سیم بندی های آشکار و آویزان کامپیوتر و سایر وسایل الکترونیکی قطعا خط قرمزی بر روی تمام محاسن معماری داخلی اداری خواهد کشید. آویزان بودن و در معرض دید بودن حجم زیادی از سیم ها باعث می شود محل کارتان با وجود رعایت تمام موارد طراحی داخلی ظاهری نامرتب و ناخوشایند داشته باشد. بنابراین هنگام قرار دادن لپ تاپ و سایر وسایل برقی روی میز از یک روشی برای سازماندهی سیم ها و مخفی کردن آن ها پشت میز و یا روی آن استفاده کنید.

11) استفاده از مواد با بافت های مختلف و با کیفیت:

یکی از موارد مهمی که در انتخاب وسایل دکوراسیون اداری باید به آن توجه کنید، تهیه وسایل با کیفیت است. خرید وسایلی با قیمت پایین تر شاید در ابتدا به نظر اقتصادی تر بیاید، اما قطعا بعد از مدت کوتاهی استفاده نیاز به تعمیر و یا تعویض پیدا خواهند کرد که چند برابر مبلغ ذخیره کرده در زمان خرید را باید برای آن خرج کنید. بنابراین در هنگام خرید وسایل شرکت خود، در حد توان مالی سعی کنید وسایل با کیفیتی تهیه کنید که مطمئن باشید تا چندین سال نیازهای شما را برطرف خواهند کرد. از طرفی در دکوراسیون مدرن و امروزی، طراحان از مواد مختلفی مانند سنگ، فلز، چوب و یا شیشه استفاده می کنند تا معماری داخلی اداری متفاوت و بسیار شیک طراحی کنند.

12)استفاده از کاغذ دیواری های متنوع:

از دیگر مواردی که می توانید برای داشتن دکوراسیون اداری متفاوت از آن استفاده کنید، تهیه و استفاده از کاغذ دیواری های متنوع و زیبا در اتاق های مختلف شرکت و اداره است. کاغذ دیواری باعث می شود محیط کارتان زیباتر و زنده تر دیده شود و حس خوبی را به کارمندان و مراجعان القا کند.

13)تناسب رنگ و مدل کفپوش با طراحی اتاق کار:

یکی از مواردی که شاید در طراحی اداری به آن توجه چندانی نشود، استفاده از پارکت، موکت و یا دیگر کفپوشهای متداول اداری در مدل ها و رنگ های مختلف آن است. با انتخاب یک کفپوش مناسب می توانید ظاهری بسیار شیک و متفاوت به اتاق کار خود بدهید. البته نکته کلیدی در استفاده از کفپوش تناسب رنگ و طرح های آن با دکوراسیون کلی محیط است. از بکارگیری طرحهای شلوغ و یا رنگ روشن به شدت خودداری کنید زیرا برای محیط کار اصلا انتخاب مناسبی نخواهد بود.

14)طراحی یک اتاق بازی برای کودکان:

رعایت این مورد قطعا به بزرگی شرکت و تعداد کارمندان آن بستگی دارد. در بسیاری از شرکت های بزرگ اروپایی و گاها داخلی چون بسیاری از کارمندان خانم هایی هستند که کودکان خردسال دارند، یک اتاق کوچک برای بازی کودکان کارمندان طراحی شده است. این مساله یک آرامش روانی به کارمندان خواهد داد که بر کیفیت کار آن ها تایر مستقیم و مثبتی خواهد گذاشت.

15)بهینه سازی مصرف انرژی:

از آنجا که شرکت ها و اداره ها معمولا یک فضای بزرگ را شامل می شوند، سیستم سرمایش و گرمایش آن باید به گونه ای باشد که علاوه بر اینکه تمامی اتاق ها را به بهترین شکل پوشش دهد، مصرف بهینه و نسبتا کمی نیز داشته باشد. بنابراین با توجه به ابعاد محیط کار، محل قرار گیری در منطقه سردسیر و یا گرمسیر و سایر اصول مهم در مصرف انرژی، یک سیستم مناسب و بهینه برای گرمایش و سرمایش محیط کار خود انتخاب کنید.