تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش

عاطفه رضاخواه

وقتی قرار است دست به نوسازی بزنیم و تغییراتی ایجاد کنیم کلی اسم به گوشمان می‌خورد که در این بین نمی‌دانیم دقیقاً منظور از هر یک چیست؟ کدام بهتر است؟ کدام دوام بیشتر و قیمت کمتری دارد؟ آیا اصلاً تفاوتی بین آن‌ها وجود دارد یا نه؟ همین امر در مورد تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش اتفاق می افتد. ممکن است در جاهای مختلف اسامی آن‌ها را شنیده باشیم و این پرسش‌ها برایمان پیش بیاید. اینکه هر یک از این‌ها چه تفاوت یا شباهت‌هایی دارند را در این مقاله برایتان روشن می‌کنیم تا در نهایت بهترین تصمیم را بگیرید. شما پیش از خرید باید نیازهای خودتان را به درستی بشناسید و ببینید چه چیزی این نیازها را برطرف می‌کند. دانستن فرق پارکت و لمینت یا تفاوت پارکت چوبی و لمینت چشم انداز تازه‌ای به شما ارائه می‌دهد تا آنچه برای کار شما مناسب‌تر است را انتخاب کنید.

همانطور که می‌دانید کفپوش‌های طرح چوب از پرطرفدارترین کفپوش‌های موجود برای دکوراسیون فضای داخلی هستند و طرح‌های جذاب و متنوع آن‌ها باعث می‌شود تا جذابیت محیط داخلی چند برابر شود. به همین دلیل است که این دسته از محصولات از محبوبیت بالایی برخوردار  می‌باشند. اما متاسفانه انتخاب محصول مناسب از سخت‌ترین تصمیمات در هنگام تغییر دکوراسیون و بازسازی فضای داخلی است.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این بخش به بررسی تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش بپردازیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات در رابطه با انواع کفپوش‌ها و تفاوت‌های آن‌ها هستید، تا آخر مطالب همراه ما باشید.

 تفاوت ظاهری پارکت و لمینت

تفاوت ظاهری لمینت و پارکت از جمله مواردیست که در هنگام خرید کفپوش‌های طرح چوب باید به آن توجه کنید. مسئله مهمی که در هنگام انتخاب کفپوش مناسب باید در نظر بگیرید، تفاوت ظاهری پارکت و لمینت است. در حقیقت پارکت‌ها دارای طرح اصلی چوب درختان هستند و در مقایسه با لمینت‌ها از تنوع طرحی و رنگی کمتری برخوردار می‌باشند. نکته جالبی که وجود دارد این است که پارکت در مقایسه با لمینت، حس بهتر و طبیعی‌تری به ساکنین منتقل می‌کند. در حقیقت، در رابطه با تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش می‌توان گفت که پارکت‌ها ظاهر طبیعی‌تری دارند. نکته دیگری که وجود دارد این است که پارکت‌ها انتخاب بهتری برای علاقمندان به طبیعت و محیط زیست است.

  تفاوت در نصب پارکت و لمینت

از دیگر تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش می‌توان به نحوه نصب آن اشاره کرد. برای نصب پارکت ابتدا باید از یک چسب مخصوص استفاده کنید و بعد از خشک شدن چسب مخصوص، سطح پارکت مورد نظر را ساب زده و یک لایه لاک بر روی آن اجرا شود. توجه داشته باشید که تقریبا 1 روز بعد از نصب پارکت می‌توان وسایل را بر روی پارکت قرار داد. در صورتی که برای نصب لمینت نیاز به استفاده از چسب نیست. اطراف لمینت‌ها، شیارهایی به نام کلیک وجود دارد که در یکدیگر قفل می‌شوند. به همین دلیل است که می‌توان در مدت زمانی کوتاه، سطح وسیعی از فضای داخلی را لمینت کرد. از طرف دیگر، به دلیل اینکه برای نصب لمینت‌ها از چسب استفاده نمی‌شود، می‌توان تکه‌های لمینت را مجدد در محلی دیگر نصب کرد.

 تفاوت قیمت پارکت و لمینت

از مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب کفپوش مناسب می‌توان به اختلاف قیمت پارکت و لمینت اشاره کرد. پارکت‌های چوبی از جمله کفپوش‌های لوکس می‌باشند که اختلاف قیمت زیادی با لمینت‌ها دارند. در مقابل آن، انواع لمینت‌ها در طرح و رنگ‌های مختلف با قیمتی اقتصادی وارد بازار می‌شوند و قیمتی کمتر از سایر کفپوش‌ها از جمله سنگ‌ها، پارکت‌های چوبی، سرامیک و … دارند.

تفاوت  عمر و دوام پارکت و لمینت

از دیگر نکاتی که باعث ایجاد تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش می‌شود، عمر و مقاومت آن‌ها در برابر عوامل خارجی و عوامل مختلف است. به طور کلی، پارکت‌ها در مقایسه با  لمینت‌ها از طول عمر و ماندگاری بالاتری برخوردار می‌باشند. برای مثال، پارکت‌ها حدود 40 الی 80 سال ماندگاری دارند. در صورتی که عمر مفید لمینت‌ها حدود 10 سال است.

از طرف دیگر، پارکت‌ها از چوب تشکیل شده‌اند و در صورت خیس شدن، ورم می‌کنند. به همین خاطر است که پارکت‌ها انتخاب مناسبی برای مکان‌های مرطوب مانند اشپزخانه‌ها و حمام‌ها نخواهد بود.

 

تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش

کفپوش

کفپوش معنای خودش را با خود به همراه دارد. هرچیزی که بر روی کف کار شده و آن را کاور کرده و پوشش دهد. کفپوش بیشتر جنبه زیبایی و بهداشتی دارد و اکثراً در اماکن مسقف دارای کاربرد است. البته ما در مکان‌های باز هم شاهد کفپوش هستیم. همچنین کفپوش برای خانه‌های مسکونی، هم مراکز اداری و هم اماکن ورزشی همچون استخر یا زمین فوتبال و… نیز استفاده می‌شود. برای مثال همان چمن مصنوعی که در برخی زمین‌های بازی وجود دارد خود به نوعی کفپوش حساب می‌شود. سابقه کفپوش زمین به دوره‌های خیلی دور باز می‌گردد. از روزگاران قدیم کف زمین را مسطح کرده و می‌پوشاندند.

حالا یا به وسیله سیمان، موزائیک، سنگ یا هرچیز دیگری. قطعاً مصالحی چون سیمان و موزائیک نه زیبایی لازم را داشت و نه از نظر بهداشتی مناسب بود. پس از مدت‌ها سنگ، سرامیک، موکت و… هم به خانواده کفپوش‌ها اضافه شد. در ادامه مبحث تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش باید اضافه کنیم که در سال‌های اخیر این صنعت تغییرات زیادی را شاهد بوده و سعی کرده روی فاکتورهایی تاکید بیشتری داشته باشد. از جمله،زیبایی و راحتی. اینکه کف خانه شما هم بخشی از زیبایی محیط حساب می‌شود در معماری و طراحی نوین مطرح شد. بنابراین تولید کفپوش از هرنوعی که باشد در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف صورت گرفت. کفپوش در تولیدات نوینش به زیبایی محیط اضافه کرد.

مورد بعدی راحتی است. هر نوعی که باشد فرقی نمی‌کند، نصب راحت و راحتی در استفاده از مواردی است که باید در ساخت و تولید کفپوش به آن توجه کرد. این روزها صرفه جویی در وقت بسیار اهمیت دارد و بنابراین هرچه سریع‌تر کارمان انجام پذیرد به نفعمان است. معمولاً کفپوش های جدید به سرعت نصب شده و خیلی وقت نمی‌گیرند و همچنین ریخت و پاش زیادی هم ندارند. کفپوش ها با توجه به کاربردی که دارند و متریالی که در آن‌ها استفاده شده است به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

انواع کفپوش با توجه به متریال و کاربرد:

  • کفپوش پرزدار: همان موکت‌ها هستند که امروزه شاهد استفاده از آن‌ها هستیم. البته در مناطق سردسیر و منازلی که کودک خردسال دارند همچنان طرفداران خود را دارد زیرا به عنوان یک عایق گرمایشی و نرم عمل می‌کند. این مدل از کفپوش با تنوع طرح و رنگ سعی دارد که همچنان طرفدارانش را به خود پایند نگاه دارد.
  • کفپوش اپوکسی: این مدل از کفپوش به صورت مایع بوده و روی سطح قرار گرفته و هیچگونه درزی هم ندارد و کاملاً صاف و یکدست می‌شود. بیشتر مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و … تمایل به استفاده از این نوع کفپوش دارند. کیفیت بسیار بالایی داشته و در برابر آسیب نیز مقاوم است. این نوع از کفپوش نیز رنگ‌های متفاوتی داشته و دست مشتریان برای انتخاب را باز می‌گذارد.
  • کفپوش متحرک: در تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش به این نوع کفپوش که از جنس رزین اپوکسی هم اشاره می‌کنیم که به راحتی اجرا می‌شوند و اغلب با طرح‌های سه بعدی برای کف آشپزخانه، سرویس بهداشتی، هتل‌ها و … بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کفپوش پی وی سی: به دو صورت تایل و رول بوده و از جنس پی وی سی است. در نمونه تایل همانند پارکت اجرا می شود با این تفاوت که به زمین چسبانده می شود. در مدل رول هم همانند موکت های رولی پهن شده و به زمین زیرش چسبانده می شود. از جمله مزایای اصلی آنها ضد آب بودنش است.

کفپوش گرمایشی و حفاظتی هم نامشان رویشان هست و بر اساس کاربردی که دارند در اماکن مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. نکته بعدی این است که برخی کفپوش ها به دلیل طراحی متفاوتی که دارند در دسته‌های مختلفی هم قرار می‌گیرند. از جمله: کفپوش مرمر، سنگی، چرمی، آجری، پارکت، چوب، لمینت و …

از آنجایی که هدف در این مقاله شناسایی تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش است به معرفی دو نوع پارکت و لمینت می‌پردازیم تا پرسش‌های شما از قبیل اینکه پارکت بهتره یا کفپوش؟ پارکت بهتره یا لمینت و … پاسخ داده شود.

تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش

پارکت

نام پارکت را بیشتر از هر نوع کفپوش دیگری شنیده‌اید و همین مسئله سبب شده تا افراد شاید حتی اگر اطلاعات کافی در مورد آن نداشته باشند اما به کاربرد آن در منزل خود رغبت نشان بدهند. ظاهر زیبای پارکت، تنوعی که در آن موجود است، زیبایی و جلوه‌ای که به خانه می‌بخشد سبب شده است تا یکی از محبوب‌ترین کفپوش ها در حال حاضر باشد. اما پارکت چیست؟ پارکت کفپوشی از جنس چوب است که به صورت لایه‌ها و صفحات نازک طراحی شده است. پارکت از چوب درختان مختلف تهیه می‌شود و تفاوتشان با یکدیگر هم در واقع به جنس چوب درختی که از آن تهیه شده است بر می‌گردد. این قطعات چوبی یا به واسطه چسب یا از طریق چفت شدن لایه‌ها در یکدیگر بر روی زمین و یا حتی دیوار نصب می‌شوند. گاهی برای نصب پارکت نیاز به زیر سازی است و در لایه زیرین آن از فوم استفاده می‌کنند که به عنوان عایقی برای صدا و حرارت به کمک می‌آید. پارکت‌ها را در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی ارائه کرده‌اند و شما با توجه به سلیقه و نیاز خودتان آن را در منزل یا محل کار خود اجرا می‌کنید. یکی از قابلیت‌های بارز پارکت این است که در اماکن مختلف با کاربری‌های متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرقی ندارد منزل مسکونی باشد یا اداره، فروشگاه یا کلینیک پزشکی، در جاهای مختلف می‌توان از آن استفاده کرد و از زیبایی آن نیز بهره برد.

پارکت‌ها معمولاً دارای مقاومت سایشی هستند. از این نظر که به هر میزانی که خواستید می‌توانید روی آن قدم بزنید، راه بروید و این موضوع شما را بابت آسیب دیدن آن نگران نکند. البته در جاهای پر رفت و آمد همچون مراکز اداری و فروشگاه‌ها بهتر است که از پارکت‌های مقاوم‌تری استفاده شود. پارکت نیازمند نگهداری مخصوص می‌باشد و با انواع دیگر کفپوش کمی متفاوت است. بهتر است برای تمیز نگاه داشتن آن از ابزار و شوینده‌های مخصوص استفاده کنید تا عمر پارکت خود را افزایش دهید. البته پارکت در هر شرایط آب و هوایی قابل اجرا نیست و بهتر است در مناطق مرطوب و شرجی به فکر نصب کفپوش دیگری غیر از پارکت باشید.

می‌توانید پارکت را در رنگ و طرح‌های مختلف انتخاب کرده و از زیبایی آن لذت ببرید. تفاوت قیمت‌هایی هم که در این زمینه مشاهده می‌کنید بیشتر مربوط به تفاوت در کیفیت و برندی است که پارک مورد نظر را از آن خریداری می‌کنید.

تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش

لمینت

لمینت و پارکت آنقدر با هم استفاده شده‌اند که گاهی به اشتباه هر دوی آن‌ها را یکی می دانیم. همین نزدیکی سبب شده است که تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش را برای شما شرح دهیم. تفاوت کفپوش و پارکت یا پارکت و لمینت به متریال و کاربرد آن‌ها باز می‌گردد.

اصلی‌ترین تفاوت پارکت و لمینت این است که لمینت ها برعکس پارکت‌ها مستقیم از چوب درخت تهیه نمی‌شوند. در واقع لمینت از چند لایه چوب فشرده ساخته شده است که به آن HDF گفته می‌شود. از نظر ظاهری لمینت و پارکت شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند اما تفاوت‌های علاوه بر ساخت و جنس آن‌ها با یکدیگر وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین این تفاوت‌ها به نصب آن مربوط می‌شود. معمولاً برای نصب لمینت از چسب استفاده نمی‌شود و تایل ها کلیک‌هایی دارند که به صورت نر و ماده در یکدیگر قرار می‌گیرند. این امر سبب می‌شود که اگر زمانی قصد جابجایی داشتید به راحتی لمینت ها را باز کرده و همراه خود ببرید بدون اینکه به کفپوش زیری آن آسیبی برسد. یا حتی اگر قصد جابجایی هم نداشتید و اگر بعد از مدتی خواستید که همان کفپوش قبلی را داشته باشید با مشکل مواجه نخواهید شد. این نکته هم باید بدانید از آنجایی که لمینت ها از چندلایه چوبی ساخته شده‌اند بنابراین مقاومت بیشتری نسبت به پارکت داشته و معمولاً انتخاب اول کسانی که به دوام اهمیت می‌دهند لمینت است. قیمت لمینت هم نسبت به کارایی که دارد بسیار مناسب‌تر بوده و همین امر یکی از دلایل دیگری است که سبب شده با اقبال روبه رو شود.

لمینت نیز همچون پارکت در طرح و رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شود و شما با هر سلیقه‌ای که باشید محصول مورد نظرتان را به راحتی خریداری می‌کنید. همچنین همچون پارکت نیازمند نگهداری درست و اصولی می‌باشد. در ضمن این نکته هم باید یادآوری کنیم که مقاومت پارکت لمینت در برابر آب بیشتر از پارکت است. این بدان معنا نیست که برای شست و شوی آن از آب استفاده کنید زیرا در هر صورت رطوبت به بافت این کفپوش ها آسیب می‌رساند. هر چند که در طولانی مدت و به مرور باشد.

با آشنایی که نسبت به تفاوت پارکت، لمینت و کفپوش به دست آوردید انتخاب بهترین کفپوش برایتان راحت‌تر خواهد بود. عوامل و عناصر مختلف را در کنار هم می‌چینید و آنچه نیازتان را بهتر و سریع‌تر رفع کرده خریداری می‌کنید. البته در این مسیر میزان بودجه‌ای که قرار است هزینه کنید نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین حتماً در مورد فروشگاه و مراکزی که قصد خرید کفپوش دارید مطمئن شوید تا جنس با کیفیتی را تهیه کنید.

 

 

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.