پارکت عایق صدا چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که میدانید جمعیت کشور هر ساله رو به افزایش است و آپارتمان نشینی روز به روز بیشتر میشود. یکی از بزرگترین مشکلات در آپارتمان نشینی انتقال صدا بین طبقات است که بدون شک برای همه شما آزاردهنده خواهد بود. صدای موزیک، راه رفتن و حتی جر و بحثهای همسایهها مثالهایی از موارد آزاردهندهای است که در آپارتمان نشینی شاهد آن خواهید بود. اما با پیشرفت تکنولوژی و فناوری امروزه کفپوشهایی طراحی شدهاند که میتوانند مانع از عبور این قبیل صداها از طریق کف ساختمان شوند. پارکت عایق صدا نوعی کفپوش است که با نصب آن در ساختمان از عبور یا انتقال صدا جلوگیری میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عایق صوتی کف آپارتمان، قیمت و … تا انتهای این محتوا با ما همراه باشید.
اهمیت خرید کفپوش عایق صدا
سازندگان ساختمانها معمولاً برای جلوگیری از نفوذ رطوبت عایقبندی کف ساختمان تنها برای طبقه اول انجام میدهند. اما برای دیگر طبقات بودجهای صرف نمیکنند. بنابراین اگر در آپارتمانی زندگی میکنید که به راحتی صدای دویدن و راه رفتن واحدهای دیگر را میشنوید، میتوانید از پارکت عایق صدا استفاده کنید. اولین و مهمترین تأثیری که این سروصداها بر روی انسان میگذارند، بر هم زدن آرامش اعصاب و روان است.
صداهای آزاردهنده اعصاب را تحریک کرده و باعث عصبانیت و در نهایت بر هم خوردن تمرکز و دقت افراد خواهد شد.بیخوابی، خستگی ذهنی، اختلال خواب و… مواردی از مضرات آلودگی صوتی در آپارتمان است. از طرف دیگر خانه باید محلی برای رسیدن به آرامش و فرار از هیاهو و سروصدای بیرون است. از این رو وجود صداهای آزاردهنده، آرامش را از افراد خانه سلب خواهد کرد. به همین دلیل عایق صوتی کف ساختمان میتواند آرامش را برای شما که در آپارتمان زندگی میکنید، به ارمغان آورد.
انواع عایق صوتی
قبل از اقدام به خرید کفپوش یا پارکت عایق صدا لازم است تا با انواع آنها آشنا شوید تا بتوانید بهترین را انتخاب کنید. عایقهای صوتی به صورت کلی در انواع و ابعاد مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند. برخی از انواع این محصولات نه تنها عایق صوتی هستند، بلکه در برابر حرارت نیز مقاومت دارند. ما در این بخش شما را با انواع عایقهای صوتی آشنا میکنیم.
عایق صوتی از جنس پشم شیشه و پشم سنگ
عایقهایی که از جنس پشم شیشه و پشم سنگ هستند، در گروه عایقهای معدنی قرار دارند. از این نوع محصولات بیشتر به عنوان عایق حرارتی استفاده میشوند. با این حال تا قبل از ورود عایقهای جدید، از این مدلها به عنوان عایق صدا نیز استفاده میشد.
عایق یونولیت
یونولیت از پرکاربردترین انواع عایقهای صوتی محسوب میشود. این نوع عایق وزن سبکی دارد و نصب آن راحت است. اما بیشتر برای عایق سقف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
فوم XPS
XPS یا فوم پلی استایرن اکسترود شده از دیگر عایقهای صوتی پرکاربرد است که بیشتر برای دیوارهای مشترک بین واحدهای آپارتمان مورد استفاده قرار میگیرد. فوم XPS علاوه بر عایق صوتی، عایق حرارتی و رطوبتی نیز میباشد.
شانه تخممرغی
ساختار این نوع عایقها مشابه شانه تخممرغ است که برای آکوستیک کردن استودیو، آمفی تئاتر، سینما و … مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع عایق به دلیل ساختار ویژهای که دارد، صدا و نویزها را در خود جذب کرده و مانع از خروج آنها و ورود به محیط داخلی میشود.
ریباند و پلییورتان
فومهای عایق صدای ریباند در حقیقت از پسماند و دورریزهای فوم پلییورتان به دست میآید که از پرکاربردترین عایقهای صوتی در صنعت ساختمانسازی محسوب میشود.
فوم اسپری شونده
این نوع عایقها نیز از جنس فوم پلییورتان هستند که در طی فرآیندی شیمیایی به شکلی درمیآیند که قابل اسپری شدن باشند. از این نوع عایقها بیشتر برای درزها و پنجرهها مورد استفاده قرار میگیرد.
عایق صوتی کف آپارتمان
برای کف آپارتمانها میتوان از عایقهای صوتی، حرارتی و رطوبتی پشم شیشه و پشم سنگ استفاده کرد. اما معمولاً به دلیل زیانهای محیطزیستی و سلامتی که بر انسان میگذارند، استفاده از آنها را توصیه نمیکنیم. به جای این مدلها، میتوانید از عایقهای پلیاورتان و پلیاتیلن به دلیل راحتی نصب و عدم زیان و مضرات زیستمحیطی، همچنین استفاده به شکل رولی و پاششی؛ استفاده کنید. اما این نوع عایقها را باید در ساختمانهای در حال اجرا به کار برد. در صورتی که ساختمان شما تکمیل شده نمیتوانید از این نوع عایقها نصب کنید.
در ساختمانها آماده میتوانید از کفپوشها و پارکت عایق صدا که به تازگی وارد بازار شدهاند، برای جلوگیری از عبور صدا استفاده کنید. علاوه بر این کفپوشها میتوان از محصولات نانو نیز در کف ساختمان به کار برد.
پارکت عایق صدا
اگر قصد ضد صدا کردن کف ساختمان خود را دارید، پارکت عایق صدا ، موکتها و کفپوشهای خاص در بازار موجود است که تا حدی میتوانند شرایط را بهبود بخشند. با این حال این نوع کفپوشها بسته به ضرایب IIC و STC آنها مقدار مشخصی از صدا را از خود عبور میدهند. هر چه مقدار ضریب IIC یک کفپوش بالاتر باشد، عایق بهتری در برابر صدا است. برای آن که بدانید کدام کفپوش عایق بهترین در برابر صدا است، باید ابتدا با مفاهیم IIC و STC آشنا شوید.
انواع صداها و درجهبندی انتقال صدا از کف ساختمان
به صورت کلی در آپارتمان دو مدل صدا ایجاد و متقل میشود. صداهای ضربهای یا برخوردی که در اثر برخورد اجسام با کف ساختمان ایجاد میشوند و دوم صداهای انتقالی که از آنها میتوان به صدای موزیک، تلویزیون، حرف زدن و … اشاره کرد. پوششهایی مانند موکت و فرش میتوانند از عبئر این صداها تا حدی جلوگیری کنند. اما اگر به دنبال عایقهای بهتری هستید باید به سراغ کفپوشهای دیگری بروید. برای آن که بدانید کدام کفپوش مناسبتر است باید درجهبندی انتقال صدا از کف را بدانید. در کل دو استاندارد برای این کار وجود دارد که هر کدام بر اساس نوع صدای ایجاد شده تعریف میشوند.
IIC یا استاندارد عایق ضربهای
IIC در حقیقت نشان دهنده میزان عبور صداهای ضربهای از محصول مورد نظر (فوم عایق صدا، پارکت لمینت و …) است. هر چه این عدد بزرگتر باشد، میزان عبور صدا از عایق کمتر است. حال این سؤال پیش میآید که استاندارد IIC برای کفپوشها باید در چه حد باشد تا به طور قابل توجهی عبور صدا را کاهش دهد؟ برای پاسخ دادن به این سؤال چند درجهبندی مختلف را برای شما عزیزان معرفی میکنیم.
استاندارد عایق ضربهای کمتر از 50
کفپوشهایی که IIC آنها کمتر از 50 است به هیچ عنوان نمیتوانند عایق صوتی باشند. این کفپوشها صداهای ضربهای را به میزان قابل توجهی از خود عبور میدهند. بنابراین برای طبقات اول مناسبتر هستند. سنگ و سرامیک در این دسته کفپوشها قرار میگیرند. کفپوشهای چوبی نیز در صورتی که از فوم در زیر آنها استفاده نشود، IIC بین 45-40 دارند.
IIC 60-50
این عایقها صداها را به نسبت بالایی در خود جذب میکنند و عایق بسیار خوبی برای صداهای ضربهای محسوب میشوند. از جمله کفپوشهایی با IIC بین 60-50 میتوان به پارکت لمینت و مهندسی اشاره کرد.
IIC بالای 60
این نوع کفپوشها میزان بسیار بالایی از صدا را در خود جذب میکنند. از این رو کمترین میزان عبور صداهای ضربهای مربوط به این نوع پوششها است.
Sound Transmission Class یا استاندارد عبور صدای انتقالی
STC یا استاندارد عبور صدای انتقالی، نشان دهنده میزان جذب صداهای انتقالی است. هر چه میزان این استاندارد برای پوشش کف بیشتر باشد، صدای کمتری را از خود عبور میدهد. اگر به دنبال پوششی هستید که صدای تلویزیون، صحبت کردن و … را کمتر عبور دهد، STC آن باید بالای 50 باشد.
STC |
IIC |
پوشش کف اتاق |
– | 53-67 | پارکت لمینت |
– | بزرگتر یا مساوی 55 | فرش |
52 | 53-56 | پارکت مهندسی در صورت نصب با فوم |
51 | 55 | پارکت چوبی یا فوم |
43-40 | 40-45 | پارکت چوبی |
– | کمتر از 45 | کفپوش پی وی سی |
– | 29 | بدون پوشش |
همانطور ک در جدول بالا مشخص است، پارکت لمینت در صورتی که با فوم نصب شود استاندارد بسیار بالایی در برابر عبور صدا دارد. پارکتها علاوه بر آن که عایق بسیار خوبی در برابر صدا هستند، زیبایی و جلوه خاصی نیز به محیط داخلی ساختمان میدهند.
قیمت کفپوش و موکت عایق صدا
قیمت پارکت عایق صدا به درجه کیفیت آنها بستگی دارد. پارکتهای لمینت به عنوان پارکت عایق صدا نیز انواع مختلفی دارند که از آنها میتوان به 8 میل و 10 میل و 12 میل با مقاومت سایشی مختلف اشاره کرد. برخی از این محصولات ساخت ایران هستند و بعضی دیگر ساخت کشورهایی مانند: آلمان، ترکیه و … میباشند. تمامی این موارد بر قیمت کفپوش تأثیر میگذارند. در صورتی که بودجه کافی برای نصب پارکت را ندارید. میتوانید به منظور کاهش عبور صدا، از موکتهای عایق صدا استفاده کنید. خرید موکت عایق صدا نه تنها هزینه کمتری برای شما دارد، بلکه گرمای خاصی نیز به کف ساختمان میبخشد.
موکتهای عایق صدا از نظر اندازه و ابعاد در دو گروه رول و تایل قرار میگیرند. موکت تایل معمولاً برای ساختمانهای اداری، تجاری و نمایشگاهی کاربرد بیشتری دارد. موکتهای رول نیز از دیرباز در خانهها مورد استفاده قرار میگرفته که در انواع طرحها و مدلها وجود دارند. موکتهای عایق صدا، همچنین عایق بسیار خوبی در برابر سرما و گرما هستند. از این رو در صرفهجویی سوخت و انرژی نیز کمک میکنند. در صورتی که از موکتهای با درجه کیفیت بسیار بالا تهیه کنید، صدا را تا حد صفر کاهش میدهند.
چگونه کف خانه را عایق صدا کنیم؟
امروزه به علت ترویج آپارتمان نشینی و حذف خانه های ویلایی از بافت شهری بیشتر مردم جامعه در آپارتمان ها سکونت دارند و یکی از مشکلاتی که تقریبا تمامی آپارتمان نشین ها با آن دست و پنجه نرم می کنند آلودگی صوتی در فضای ساختمان است به طوری که در برخی آپارتمان ها حتی صدای راه رفتن همسایه طبق بالایی به گوش می رسد و این حجم از سروصدا باعث برهم خوردن آرامش خانواده و از بین رفتن تمرکز شان می شود.
یکی از راه حل های پیشنهادی برای رفع این مشکل استفاده از عایق های صدا در کفپوش منازل می باشد. این عایق های صدا، عایق های حرارت نیز می باشند و در کف خانه جایگذاری می شوند تا از انتقال و انعکاس صدا در ساختمان جلوگیری کنند.
چند نوع عایق صدا در دکوراسیون داخلی منازل به کار می رود دو مورد از آن ها: استفاده از موکت عایق صدا و دیگری استفاده از پارکت عایق صدا که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند. در ادامه با هر دو عایق صدا بیشتر خواهیم خواند.
چگونه کف خانه را با موکت عایق صدا کنیم؟
یکی از قدیمی ترین عایق های صدا در منازل و اداره ها موکت می باشد و هنوز هم با اینکه سالیان مدیدی مورد استفاده قرار گرفته است مقبولیت بالای بین مردم دارد. موکت علاوه بر اینکه عایق صدا می باشد عایق حرارت و مانع هدر رفت انرژی در منازل می گردد و برخی انواع آن قابلیت ضد گرد وخاک را دارد.
موکت ها از نظر ابعاد دارای دو نوع رولی و تایل می باشد که نوع رولی بیشتر منازل مسکونی کاربرد دارد و نوع تایلی برای اماکن تجاری و اداره ها مورد استفاده قرار می گیرد.
از گذشته موکت از کف پوش های محبوب و پرکاربرد در منازل مردم بوده است. موکت علاوه بر عایق صدا و حرارت منازل را از جنبه زیبای شناسی تکمیل می نماید و کاربردی شبیه فرش را در منزل،آشپزخانه، اتاق خواب و راه پله ها می تواند داشته باشد.
هزینه موکت عایق صدا شاید بیشتر از سایر کف پوش های عایق صدا باشد اما در طولانی مدت به علت کیفیت بالاتر و جلوگیری از هدررفت انرژی باعث سرمایه گذاری شما نیز می شود.
موکت در تمام فصول سال عایق دما می باشد و در گرما و سرما از خروج و هدررفت دما جلوگیری می کند. همچنین به علت خصوصیت آکوستیک بودنش سروصدای اضافی در محیط به حداقل ترین میزان ممکن برسد. اگر بخواهیم از عایق بودن صدا و دمای موکت استفاده کنیم باید ضخامت مناسب کاربرد اش را تهیه نماییم تا صدای ضربات و صداهای اضافی را بتواند به خود جذب کند و از خروج آن ممانعت نماید.
چگونه کف خانه را با پارکت عایق صدا کنیم؟
امروزه کف پوش پارکت از محبوبیت بالایی برخوردار هستند زیرا هم عایق صدا می باشد و هم زیبایی خاصی به منازل هدیه می دهد. پارکت ها دارای طرح های مختلفی هستند. اما پارکت جهت جذب صدا باید همراه با عایق صوتی در کف خانه نصب شود تا بتواند مانع انتقال سروصدا از واحدهای دیگر در آپارتمان گردد. این نوع پارکت ها باید با فوم در کف اجرا شوند تا قابلیت ضد صدا را دارا باشد. این نوع پارکت ها علاوه بر عایق صدا، عایق در مقابل دما و حرارت نیز می باشند. پارکت های کف پوش عایق صدا طراحی مدرنی دارند و می توانند به منزل شما حال و هوای تازه ای ببخشند.
کاربرد کف پوش های عایق صوتی
کف پوش های عایق صوتی انواع مختلفی دارند مانند موکت، لمینت، پارکت لذا از هر نوعی که باشد مانع انتقال سروصدای اضافی، صدای راه رفتن و دویدن همسایه ی طبقه بالا، صدای برخورد اشیا با زمین، صدای لباسشویی و هرگونه سروصدای آزاردهنده می گردد همچنین عایق دما و حرارت نیز هستند و باعث صرفه جویی در هزینه ها و مصرف انرژی می گردد و آرامش را دوباره به خانه برمی گرداند.
برای تهیه انواع کف پوش های عایق صدا و دما برای منازل خود و یا ساختمان های تجاری وادرای می توانید از مشاوران ما در تیم فراتک دیزاین کمک بگیریدو راه های تماس با مشاوران ما تماس با شماره تلفن درج شده در سایت و یا پیام در پیام رسان واتس آپ می باشد.
از همراهی شما تا انتهای این مقاله متشکریم.